Betonvágás

A betonvágás a modern építőipar egyre inkább nélkülözhetetlen része, a panel épületeknél is gyakran alkalmazzák, mivel az épület megmaradó részeinek károsodása nélkül elvégezhetőek a kívánt átalakítási munkálatok. BetonvágásA betonvágás általában gyémánttartalmú szerszámokkal (gyémánttárcsa, gyémántkötél, gyémántkorona) való megmunkálást jelent.
A gyémánttechnológiás betonvágás legnagyobb előnye a teljes rezonancia- és vibrációmentesség, a munkavégzés során a betonszerkezetben nem keletkeznek repedések, a vágási felületek simák, egyenletesek, a szerkezetek statikailag épek maradnak.

A gyémánttechnológiás betonvágás rezonanciamentességének köszönhetően a környezetet érő zajártalom is lényegesen kisebb, mint a hagyományos betonbontási eljárásoknál.További előnye a technológiának, hogy pormentes, gyors, precíz, a vágott felület utómunkálatokat nem igényel.

Betonvágás

A gyémánttechnológiás betonvágás alkalmazási területei ajtó, ablaknyílások kivágása, nyílásbővítések, födémnyílások kivágása, gépalapok helyének kivágása, épület alapok átvágása. Beton, vasbeton, terméskő, szilikát, tégla, Ytong és egyéb falazatok átalakítási munkáinál egyaránt alkalmazható.

Síkvágógéppel a vasalt, vagy vasalatlan térbeton, aljzatbeton, födém, valamint dilatáció vágását lehet elvégezni.
A sínes gép falvágásra, nyílások pontos vágására használható. Ez a technológia a legprecízebb betonvágást teszi lehetővé. Betonvágás kézi betonvágógépekkel a puhább építőanyagok esetében alkalmazott technológia. A vágás történhet száraz és vizes vágógéppel.


Betonvágásra vonatkozó áraink megtekintéséhez
KATTINTSON IDE.